Türkiye ve Katar, Gazzeli Yaralıları Aileleriyle Doha'da Buluşturdu

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, tedavilerini Türkiye’de tamamlayıp aile birleşimi için Katar’a dönen Filistinlileri karşıladı. Katar Dışişleri Bakanlığı, yaralıların ve yakınlarının Doha’da bir araya gelerek tedavi olmalarını sağlayacak bir iş birliğini vurguladı.
Fokus+
Türkiye ve Katar, Gazzeli Yaralıları Aileleriyle Doha'da Buluşturdu
20 Mart 2024

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ile Katar arasındaki derinleşen iş birliğinin bir parçası olarak, tedavilerini Türkiye’de tamamlayan ve aile birleşimi amacıyla Katar’daki akrabalarına kavuşmak üzere Doha’ya gönderilen yaralı ve refakatçi Filistinlileri karşıladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı’nda Uluslararası İşbirliği’nden sorumlu Devlet Bakanı Lolwah Al Khater’in ofisinden Hamad Al Malki ve diğer Katarlı yetkililerle birlikte havalimanında bir araya gelen Göksu, bu anlamlı buluşmada yer aldı.

Yakınlara birlikte tedavi imkanı

Katar Dışişleri Bakanlığı, bazı yaralıların Türkiye'de, diğerlerinin ise yakınlarının Katar'da tedavi gördüğünü belirtti. Ayrıca, yaralı yakınların bir araya gelmesinin, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-Thani'nin 1.500 Filistinliye tedavi sağlama çabalarının bir parçası olarak Doha'da birlikte tedavi almalarını da sağlayacağını ifade etti.

 

Teşekkür ve takdirlerini dile getirdi

Katar Haber Ajansı'na (QNA) yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İş birliği Bakanı Lolwah bint Rashid Al Khater, Katar Devleti'nin Gazze Şeridi'nden yaralıların Doha'daki akrabalarıyla yeniden birleşmesini tamamlamadaki iş birliğinden dolayı teşekkür ve takdirlerini dile getirdi.

Popüler Haberler
Kuveyt'in Turistik Cazibe Merkezi Üçüz Kuleler

Seyir küreleriyle süslenmiş benzersiz tasarıma sahip üçüz kuleler günümüzde Kuveyt'in simgeleri arasında yer alıyor.

Umman'ın Tarihine Tanıklık El Alem Sarayı'nın 200 Yıllık Hikayesi

Umman'ın başkenti Muskat'taki El Alem Sarayı, ülkenin tarihine şahitlik eden, kentin en önemli sembollerinden sayılıyor ve 200 yılı aşkın bir tarihi olan saray Sultan Kabus'un önemli misafirlerini ağırlıyor.

BM Gazze'de Kara Sınırlarının Açılmaması İnsani Felaketi Sürdürüyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ne kara sınırlarının açılmaması ve bölgeye güvenli ulaşımın sağlanmamasının, insani felaketin sürmesine…

Mirbat Geçmişin İzlerini Taşıyan Şehir

Umman Denizi'ne uzanan Mirbat şehrinde, geçmişte antik pazarda alışveriş için çevre ülkelerden gelen tüccarları ağırlayan limanın yanı sıra bölgeyi olası tehlikelerden korumak için inşa edilen tarihi kale ziyaretçilerini karşılıyor.

İsrail'in Gazze Katliamı Hedefleri ve Olası Sonuçları

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının temel hedefleri, Hamas'ı ortadan kaldırmak, rehineleri kurtarmak ve bölgeyi işgal etmektir. Uzun süredir devam eden bu çatışmanın, barış süreci için gerçekçi ihtimallerini ve zorlu seçenekleri Dr. Ayhan…