Umman'ın Tarihine Tanıklık El Alem Sarayı'nın 200 Yıllık Hikayesi

Umman'ın başkenti Muskat'taki El Alem Sarayı, ülkenin tarihine şahitlik eden, kentin en önemli sembollerinden sayılıyor ve 200 yılı aşkın bir tarihi olan saray Sultan Kabus'un önemli misafirlerini ağırlıyor.
Anadolu Ajansı
Umman'ın Tarihine Tanıklık El Alem Sarayı'nın 200 Yıllık Hikayesi
19 Mayıs 2024

Umman'ın başkenti Muskat'taki El Alem Sarayı, İmamlıktan Sultanlığa geçen Umman'ın son 200 yıllık tarihine şahitlik ediyor. 

El Alem Sarayı

Umman Sultanı, Kabus bin Said el Said'in önemli konuklarını ve devlet adamlarını ağırladığı bu muhteşem saray, altın işlemeleri ve mavi temalı girişiyle turistlerin en gözde uğrak yeri konumunda. 

İmam, Sultan bin Ahmed tarafından 200 yıl önce yaptırılan bu ihtişamlı saray 1972 yılındaki düzenlemeyle Saltanatın en gözde sarayı olmuş. 

Sultan Kabus tarafından kullanılan kentteki çok sayıdaki saraydan biri olan El Alem Sarayı, sadece yabancı devlet başkanlarının ziyaretinde kapılarını açıyor. Sultan Kabus'un çalışma ofislerinin de bulunduğu sarayda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hollanda Kraliçesi Beatriks karşılanan önemli devlet başkanları arasında yer alıyor. 

Sarayın içine girilmesi yasak ancak yerli ve yabancı turistlerin saray kapısının yakınlarına kadar gelerek fotoğraf çekilmesine izin veriliyor. 

Popüler Haberler
İtalya, 10 Yıl Aradan Sonra Suriye'ye Büyükelçi Göndermeyi Planladığını Açıkladı

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ülkesinin 10 yıllık aranın ardından Suriye'ye yeniden büyükelçi göndermeyi planladığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Gazze'yi Gördükten Sonra, 'Sıfır Asker' Yaklaşımını Asla Kabul Etmeyiz

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs'ta iki devletin işbirliği olmadan ve Türkiye'nin garantörlüğünden vazgeçmeden herhangi bir anlaşmanın mümkün olmadığını belirtti. Gazze'deki durumu gördükten sonra 'sıfır asker' yaklaşımını…

Venezuela'da Halk Yarın Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Oy Kullanacak

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da halk, 6 yıl sonra yeni devlet başkanını seçmek için yarın sandık başında olacak.

Venezuela Seçimlerinde Sonucu Katılım Belirleyecek

Anadolu Ajansı foto muhabiri Lokman İlhan, pazar günü yapılacak Venezuela seçimlerini değerlendirdi.

Faslı Filozof Taha Abdurrahman Artık Baktığımızda Bütün Dünya Aslında Bir Gazze'dir

Arap dünyasının önde gelen düşünürlerinden Faslı filozof Prof. Dr. Taha Abdurrahman, başkent Ankara'da "Mutlak Kötülük ve Sınır Boylarında Fikir Nöbeti" başlıklı konferans verdi.