Yaşam

İslami İlimlerin Merkezleri ve Yeni Rotalar

Türkiye, son yıllarda İslami ilimlerdeki canlanma ve çekim merkezi olarak dikkat çekiyor. Batılı Müslümanlar, ülkenin sunduğu eğitim fırsatları ve sakin atmosferinden faydalanarak Türkiye'ye yöneliyorlar. Bu yükselişle birlikte ortaya çıkan hibrit sosyallik, geleneksel ve modern yaşam arasındaki denge arayışını Dr. Mehmet Erken Fokus+ için araştırdı.

Mehmet_Erken.jpgMehmet Erken

22MANS_WEB_-_Arap_Gençler_Türkçe_Öğrenimine_Yoğun_İlgi_Gösteriyor-2.jpg

Son yıllarda Arap ülkelerinde Türkçe öğrenmeye olan talep büyük ölçüde arttı. Enstitülerin yaygınlaşması ve Arap üniversitelerinde Türk dili bölümlerinin açılması ile, Arap gençleri arasında Türkçeye olan ilgiyi giderek artıyor.

Abdullah Al-mekhlafi

İsrail Saldırılarına Rağmen Filistinli Çiftçiler Güneş Enerjisiyle Üretimlerini Sürdürmeye Çalışıyor

İsrail saldırıları altında hayatta kalma mücadelesi veren Filistinli çiftçiler güneş panellerinden yararlanarak tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdürmeye çalışırken bazı çiftçilerin panelleri saldırılarda kullanılamaz hale geldi.

01HC_WEB_-_Türkiye_nin_Eğitim_Diplomasisinde_Uluslararası_Mezunlar_-_Mehmet_Erken.jpg

Türkiye'nin üniversiteleri, dünya genelinden öğrencilere yıllarca kapılarını açtı. Libyalı Manguş'tan Zanzibar lideri Mwinyi'ye kadar, bu zeminde yetişen liderler, Türkiye'nin eğitim alanındaki diplomatik etkisini gösteriyor. Türkiye’de okuyan uluslararası öğrencilerin, liderlik, kültürel diplomasi ve dünya üzerindeki etkisine katkılarını Dr. Mehmet Erken Fokus+ için araştırdı.

Mehmet_Erken.jpgMehmet Erken

Kazakistan'da Türk Dünyasının 4 Bin Yıllık Kadim Mangala Oyununa Çocuklardan Yoğun İlgi

Türk dünyasının 4 bin yıllık geçmişi olan ortak geleneksel strateji ve zekâ oyunu mangala Kazakistan'da çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kuaförlükten Çiftçiliğe: Nuray Onsekiz’in Yeni Yaşam Yolculuğu

İstanbul’un karmaşasından uzaklaşarak Düzce’nin sakin köy hayatına adım atan Nuray Onsekiz, kuaförlük mesleğini geride bırakıp çiftçilik ve seracılıkla huzuru buldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle hayvancılıkta ve tarımda kendine yeni bir yaşam kuran Onsekiz, doğayla iç içe bir hayatın kapılarını araladı.

Tütsü: Arap Kültürünün Değerli Kokuları

Binlerce yıldır Arap evlerini saran, tarihin derinliklerinden günümüze uzanan tütsü geleneği, sadece güzel bir koku değil, aynı zamanda sosyal, dini ve ulusal bağlamlarda önemli bir rol oynuyor.

Abdullah Al-mekhlafi

Türk Mutfağının Arap Dünyasında Yükselişi

Anadolu, Hatay ve diğer pek çok yöresel mutfakları sunan Türk restoranları çoğu Arap ülkesinde yaygınlaşıyor. Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki karşılıklı kültürel açılımla birlikte, Türk mutfağı birçok ülkede kabul gördü ve Arap ülkelerindeki birçok restoranın menüsünde Türk yemekleri yerini aldı.

Abdullah Al-mekhlafi

Katar’dan Ramazan Ayına Özel Küresel Yardım Seferberliği

Katar, Ramazan ayında başlattığı geleneksel yardım kampanyalarıyla dünya genelinde milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. “Kardeşlerini Öncelerler” temasıyla yürütülen kampanya, iftar organizasyonlarından eğitim ve sağlık hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede destek sunuyor.

Abdullah Al-mekhlafi

Afrika’nın Saklı Cennetleri 

Afrika kıtası, Cape Town'un muhteşem manzaralarından Masai Mara'nın doğal zenginliklerine kadar birbirinden çekici ve keşfedilmeyi bekleyen güzelliklere ve turizm potansiyeline sahip.

Muhammed Ata  

Dünya Çapında Kış Turizmi: Festivaller, Kar ve Neşeli Ortamlar

Kış aylarında turizm seyahatleri Aralık ve Şubat ayları arasında %50 oranında artıyor. Bu da kış turizmine bütçe kalemleri arasında yer veren ülkelerin finansal gelirlerinde %20 ila %30 arasında bir artışa yol açıyor.

Fokus+Fokus+

تقرير: "الجفاف تهديد يواجه المغرب للعام السادس" / Kuraklık… Fas Tarımı Tehdit Altında

Fas’ın kişi başına düşen su kaynağı 2030 yılına kadar 500 metreküpün altına düşecek.  Devlet kuraklığın etkilerini azaltmak için tarımda modern stratejiler yürütüyor.  

Muhammed Ata  

Gazze Mutfağı'ndan Dünyaya: Direnişin Gastronomik Zemini- Ayşenur Bulut

"Leyla el Hadid yemek yapmak gibi sıradan bir eylemi Filistin direnişinin sembolü kılmaya karar verir çünkü onun deyimiyle 'yemek yapmak' bir sofra etrafında toplanmak ve kutlama yapmak da bir direniştir."

Ayşenur BulutAyşenur Bulut

Kahire’de Anlamlı Tören: Mehmet Akif Ersoy 87. Yıl Dönümünde Anıldı

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 87. yıl dönümü münasebetiyle anma töreni düzenledi. 

Gazze vatan direnişinden vazgeçmeyecek!

İsrailli yetkililerin Gazze'deki insanları "gönüllü olarak yurt dışına göç ettirme" projesini gündeme getirmesi, Filistinlilerin bir kez daha 1948'deki gibi bir etnik temizlikle karşılaşabileceği endişelerini arttırdı.

Dünyada İlk Kez Develer Üzerinde Hentbol Maçı Oynandı

Katar'da "2022 Dünya Kupası ve Deve" etkinlikleri çerçevesinde dünyada ilk kez develer üzerinde iki hentbol maçı oynandı.

İsrail Saldırılarından Kaçan Gazzelilerin Çadır Kenti, Yerinden Edilenlerin Zorlu Hayatını Yansıtıyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde yerinden olan on binlerce Filistinli, Refah bölgesinde çadır kentte hayata tutunmaya çalışıyor.

Katarlı İş Kadını Şems el-Kassabi, Geleneksel Lezzetleriyle Uluslararası Arenada Ünleniyor

Katarlı Şems el-Kassabi'nin kendi adıyla kurduğu ve ailesinden öğrendiği geleneksel lezzetleri sunduğu restoranının ünü zamanla ülke sınırlarını aşarak uluslararası alana taştı.