Türkiye'deki Üniversite Öğrencileri Avrupa ve Amerika'da Filistin İçin Düzenlenen Protestolara Destek Verdi

Türkiye'deki üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Avrupa ile Amerika'daki Filistin için düzenlenen protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Anadolu Ajansı
Türkiye'deki Üniversite Öğrencileri Avrupa ve Amerika'da Filistin İçin Düzenlenen Protestolara Destek Verdi
2 Mayıs 2024

Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek, Avrupa ve Amerika'da çeşitli üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

İzmir

İzmir

 Ege Üniversitesinde bir grup öğrenci, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve aynı amaçla ABD ile Avrupa'daki üniversitelerde yapılan eylemlere destek vermek amacıyla toplandı.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Üniversiteler teşkilatınca düzenlenen etkinlikte, üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde bir araya gelen öğrenciler, İngilizce ve Türkçe, "Gazze'de katliam var, sesini yükselt", "Bugünün Nazi'si işgalci İsrail", "Kudüs için, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Filistin için" yazılı döviz açtı

Grup adına açıklama yapan öğrencilerden Kadir Gülhan, İsrail'in yayılmacılığının 7 Ekim 2023 itibariyle insanlığın utanç tablosu olarak değerlendireceği bir soykırım halini aldığını söyledi.

Gazze'de 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiğini ifade eden Gülhan, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşandığını söyledi.

Gülhan, ABD'deki üniversite öğrencilerinin İsrail karşıtı gösterilerinin dünya genelinde başkaldırı fitilini ateşlediğini belirterek, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı, dünyanın çeşitli yerlerinde dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri farklı olan ancak vicdanı Gazze'deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlanmıştır.

Özellikle geçtiğimiz hafta ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan bu insani duruşa dersleri iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına destek veren tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyoruz."

Gülhan, Ege Üniversitesi öğrencileri olarak Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD'nin Emory Üniversitesi öğrencilerinin de yanında olduklarını sözlerine ekledi.

İstanbul

İstanbul

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek için ABD'de Filistin dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

Üniversitenin Kavacık Güney Kampüsü'nde toplanan öğrenciler, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile pankart açıp, tekbir getirdi.

"Filistin'in başkenti Kudüs'tür", "Sessiz kalma, soykırıma ortak olma", "Çocuklar ölürken susulmaz", "Gazze'de soykırım var", "Müslüman zulme boyun eğmez" yazılı dövizler de taşıyan öğrenciler, "Kampüsler meydanda, direniş her yerde", "Direnen Filistin kazanacak", "Gazze halkı yalnız değildir", "Kampüslerden Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan İstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Eren Sadıkoğlu, siyonistlerin Filistin'de sadece bir halkı değil, insani tüm ilke ve değerleri sistematik şekilde katlettiğini söyledi.

Son günlerde ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ettiklerini vurgulayan Sadıkoğlu, ABD'nin önde gelen 25'e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde, bir taraftan siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan ABD'nin İsrail'e desteğinin protesto edildiğini aktardı.

"Tarih bu katliama imza atanları utanç içinde anacaktır"

Sadıkoğlu, kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenlerin de destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

Gazze'de yakılan direniş̧ meşalesinin aydınlığında dünya, zulmün membası ABD'de zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor. Medipol Üniversitesi öğrencileri olarak, Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den selam gönderiyoruz. Onlar, yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler. Üniversitelerinin siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler."

Siyonizmle mücadelenin daha da genişlemesi için ellerinden geleni açık yüreklilikle yapmaları gerektiğini ifade eden Sadıkoğlu, bunun sadece Müslümanların değil, insanlığın meselesi olduğunu vurguladı.

Sadıkoğlu, insanlık vicdanının siyonizmi yeneceğine inandıklarını dile getirerek, "Tarih bu katliama imza atanları utanç içinde anacaktır. Daha yaşanılabilir bir dünya için mücadelemizi her gün öğle vakti bahçede yapacağımız oturma eylemleriyle sürdüreceğiz. Oturma eylemlerimizin ilkini 6 Mayıs Pazartesi günü okulumuzun arka bahçesinde yapacağız" diye konuştu.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Kardelen Berra Yurul da öğrencilerin düzenlediği eyleme, AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak katıldıklarını söyledi.

Yurul, "Dünyanın neresinde olursa olsun Cumhurbaşkanımızın bize öğütlediği gibi bizler bu davanın gençleri olarak nerede bir mazlum varsa onun sesi olmak için her zaman dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Bütün dünyayı bu şekilde mazlumların yanında olmaya, eylemlere katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydın

Aydın

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatının (ÜNİAK) organize ettiği etkinlik kapsamında İletişim Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, İsrail'in saldırılarını protesto etti, Avrupa ve Amerika'da çeşitli üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek verdi.

Öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları ve "Filistin'de katliam var, "Müslüman zulme boyun eğmez" ve "Kampüsten direnişe selam" yazılı dövizlerle slogan atarak yemekhane binasına kadar yürüdü.

Burada çimlerin üzerine İsrail'in yaptığı saldırılar sonucu yaralanan ya da ölen çocukların fotoğrafları ile onları temsilen çocuk ayakkabıları bırakıldı.

Grup adına açıklama yapan Esra Abdurrahmanoğlu, İsrail'in yaptığı barbarlığın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşındığını söyledi.

ABD'de Filistin'e destek eylemleri düzenleyen üniversite öğrencilerinin yanında olduklarını belirten Abdurrahmanoğlu, şöyle devam etti:

ABD'de öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Bizler de vicdan sahibi her bir genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze'de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 'SayStop' eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz."

Konuşmanın ardından öğrenciler oturma eylemi yaptı.

Popüler Haberler
Kuveyt'in Turistik Cazibe Merkezi Üçüz Kuleler

Seyir küreleriyle süslenmiş benzersiz tasarıma sahip üçüz kuleler günümüzde Kuveyt'in simgeleri arasında yer alıyor.

Umman'ın Tarihine Tanıklık El Alem Sarayı'nın 200 Yıllık Hikayesi

Umman'ın başkenti Muskat'taki El Alem Sarayı, ülkenin tarihine şahitlik eden, kentin en önemli sembollerinden sayılıyor ve 200 yılı aşkın bir tarihi olan saray Sultan Kabus'un önemli misafirlerini ağırlıyor.

BM Gazze'de Kara Sınırlarının Açılmaması İnsani Felaketi Sürdürüyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ne kara sınırlarının açılmaması ve bölgeye güvenli ulaşımın sağlanmamasının, insani felaketin sürmesine…

Mirbat Geçmişin İzlerini Taşıyan Şehir

Umman Denizi'ne uzanan Mirbat şehrinde, geçmişte antik pazarda alışveriş için çevre ülkelerden gelen tüccarları ağırlayan limanın yanı sıra bölgeyi olası tehlikelerden korumak için inşa edilen tarihi kale ziyaretçilerini karşılıyor.

İsrail'in Gazze Katliamı Hedefleri ve Olası Sonuçları

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının temel hedefleri, Hamas'ı ortadan kaldırmak, rehineleri kurtarmak ve bölgeyi işgal etmektir. Uzun süredir devam eden bu çatışmanın, barış süreci için gerçekçi ihtimallerini ve zorlu seçenekleri Dr. Ayhan…