İHH ve Kuveytli Kuruluş Ortaklığıyla Hazırlanan İnsani Yardım Gemisi Gazze'ye Gönderildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ile "Kuwait Society for Relief"in ortak hazırladığı, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze için yardım malzemelerini taşıyan gemi, Mersin'den Mısır'daki El-Ariş Limanı'na hareket etti.
Anadolu Ajansı
İHH ve Kuveytli Kuruluş Ortaklığıyla Hazırlanan İnsani Yardım Gemisi Gazze'ye Gönderildi
14 Nisan 2024

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, İHH, Kuveytli kuruluşla yürüttüğü ortak çalışma kapsamında Gazze'ye 907 ton 502 kilogram malzeme içeren insani yardım gemisi gönderdi.

Gemide, 394 bin 944 hazır gıda, 10 bin adet 5 kilogramlık un, 10 bin gıda, 24 metrekare büyüklüğünde 650 çadır, ikişer bin yatak, yastık, nevresim ve halı, 3 bin 994 battaniye, 30 bin kişisel temizlik kiti, 23 bin 212 koli çocuk bezi, 20 bin 180 koli kadın pedi, 17 bin 378 koli ıslak mendil, 4 bin 369 koli hasta bezi, 10 bin 397 koli deterjan ve 11 bin 449 bulaşık deterjanı yer aldı.

İnsani Yardım

Mersin Limanı'ndan yola çıkan geminin içindeki insani yardımların El-Ariş Limanı'nda Mısır Kızılayı'na teslim edilerek, Gazze'ye ulaştırılması planlanıyor.

Popüler Haberler
Denizler Hafıza Atlası (II): Amerika’nın Bilinmeyen Sularında Müslümanlar

Mehmed Mazlum Çelik, Orta Çağ'da yaşamış olan ünlü seyyah Marco Polo'nun hikayeleri ve bu hikayelerin Kristof Kolomb üzerindeki etkisinden başlayarak, dünyanın yuvarlak olup olmadığı tartışmalarını Fokus+ için araştırdı.

Reisi’nin Helikopter Kazasının Sebebi İran’ın Eskiyen Filosu mu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki yetkililer, helikopter kazasında hayatını kaybetti. Teknik arıza mı yoksa bir saldırı mı soruları ise merak konusu. Ülkede yaşanan benzer kazalar ve ABD yaptırımlarının etkisi, havacılık sektöründeki…

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Helikopter Kazası Bölgesel ve Siyasi Yansımalar Mohammad Hasan Kabir.jpg

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası, ülkenin iç ve dış politikasında derin etkiler yaratabilir. Bu olayın, bölgesel güç dengelerinde ve uluslararası ilişkilerde yeni dinamikler oluşturmasını Araştırmacı M. Hasan Kabir Fokus+ için…

Devrim Rehberi Olma Yolundaki İran Cumhurbaşkanı

Orta Doğu Araştırmacısı Mehmet Akif Koç, 19 Mayıs tarihinde bir helikopter kazasına uğrayan ve Ayetullah Hamaney sonrasında Devrim Rehberliği için en önemli aday konumunda olan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin portresini Fokus+ için inceledi.

Kuveyt'in Turistik Cazibe Merkezi Üçüz Kuleler

Seyir küreleriyle süslenmiş benzersiz tasarıma sahip üçüz kuleler günümüzde Kuveyt'in simgeleri arasında yer alıyor.