Dünyanın En Uzun Deniz Köprüsü Nerede? 

Fokus+
Dünyanın En Uzun Deniz Köprüsü Nerede
5 Şubat 2024

Hong Kong - Zhuhai - Macau Köprüsü, dünyanın en uzun deniz köprüsü olarak kabul ediliyor. Köprünün inşaatına 2009’da başlandı. 24 Ekim 2018'de açılan köprü, Çin’in doğusundaki Hong Kong Özel İdari Bölgesi’ni, Batı'daki Makao Özel İdari Bölgesi’ne ve Zhuhai kentine bağlıyor.  

İnci Nehri (Pearl River) Deltası boyunca uzanan Hong Kong-Zhuhai-Makao Köprüsü, yaklaşık 55 kilometre uzunluğunda. İnşaat maliyeti 20 milyar doları bulan köprünün tasarımı ve inşa süreci 14 yıl sürdü.   

İki yapay adayı birbirine bağlayan ve bir deniz tüneline sahip olan köprü, 6,7 kilometre uzunluğunda ve ağır nakliye araçlarına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı.  

Dünyanın en uzun deniz köprüsünün önemi nedir?  

Hong Kong - Zhuhai - Macau Köprüsü, Çin anakarasını komşu şehirlerle birleştirip, seyahat süresini 3 saatten yarım saate kadar düşürüyor. Birbirine bağlanan şehirlerde kalkınma projeleri geliştiriyor, turizm ve sanayi faaliyetlerini destekliyor. Böylece ana karadaki bölgelerle komşu şehirler arasındaki ilişkileri güçlendiriyor.  

Arap coğrafyasındaki en uzun deniz köprüsü hangisi?  

Kuveyt’teki Şeyh Câbir el-Ahmed es-Sabah Köprüsü, Arap coğrafyasının en uzun deniz köprüsü. Bu köprü, beş yıllık planlama ve inşaat sürecinin ardından Mayıs 2019'da açıldı. Maliyeti 3 milyar doları aşan köprünün uzunluğu ise 48 kilometre.  

Şeyh Cabir El Ahmed Es-Sabah Köprüsü, ülke ekonomisini geliştirmek ve ülkeyi sadece petrolle sınırlamadan uluslararası bir ticaret merkezine dönüştürmek için yeni bir pencere olması amacıyla inşa edildi. Yaklaşık yüzde 75'i (36 kilometre) su üzerinde olan köprü, eğlence ve turizm sektörüne destek amacıyla inşa edilen iki yapay adanın üzerinden geçiyor. Köprü aynı zamanda seyahat süresinden tasarruf edilebilmesi, Kuveyt ve körfezin kuzey kıyısındaki el-Harir şehri arasındaki ulaşımı iyileştirmesi gibi özellikleriyle de ön plana çıkıyor. 

Popüler Haberler
ABD Ukrayna'daki Zafiyetini Güney Kafkasya'yı Kullanarak Örtmek İstiyor

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yakın dönemde Güney Kafkasya'ya artan ilgisini ve küresel dengeleri etkilemek için Ermenistan'a verdikleri vaatleri değerlendirdi.

Paris Olimpiyatları Fransa siyasi krizinin gölgesinde başlıyor

Akademisyen Dr. Görkem Turaç, Macron'un Paris 2024 Olimpiyatlarını ülkedeki siyasi krizin üstünü örtmek için nasıl araçsallaştırdığını değerlendirdi.

İsrail Polisi Doğu Kudüs'te TRT Haber Ekibine Saldırdı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlileri darbettiği anları görüntüleyen TRT Haber ekibine saldırarak, kameraman Ömer Avvad'ı yere düşürdü ve basın mensuplarını zorla alandan uzaklaştırdı.

Üçüncü Yılına Giren Mısır Ulusal Diyaloğu’nda Somut Bir Sonuç Elde Edildi Mi 

6 Temmuz'da yeniden başlayan Mısır Ulusal Diyaloğu, siyasi alanda geniş kapsamlı işbirliği ve reformlar hedefliyor. Ancak, gözlemciler yeni hükümetin mevcut sorunları çözmede yetersiz kalabileceğine dikkat çekiyor. Muhaliflerin beklentisi yüksek…

Husiler Çoğu İran Yapımı Olan Füze ve Silahları Nasıl Elde Etti 

Yemen'deki Husiler, Kızıldeniz ve Babu’l Mendeb bölgesinde balistik füze saldırıları düzenleyerek askeri güçlerini ortaya koyuyor. İran'ın doğrudan desteğiyle güçlenen Husiler, bölgedeki güvenlik ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor.