Dünyanın En Uzun Deniz Köprüsü Nerede? 

Fokus+
Dünyanın En Uzun Deniz Köprüsü Nerede
5 Şubat 2024

Hong Kong - Zhuhai - Macau Köprüsü, dünyanın en uzun deniz köprüsü olarak kabul ediliyor. Köprünün inşaatına 2009’da başlandı. 24 Ekim 2018'de açılan köprü, Çin’in doğusundaki Hong Kong Özel İdari Bölgesi’ni, Batı'daki Makao Özel İdari Bölgesi’ne ve Zhuhai kentine bağlıyor.  

İnci Nehri (Pearl River) Deltası boyunca uzanan Hong Kong-Zhuhai-Makao Köprüsü, yaklaşık 55 kilometre uzunluğunda. İnşaat maliyeti 20 milyar doları bulan köprünün tasarımı ve inşa süreci 14 yıl sürdü.   

İki yapay adayı birbirine bağlayan ve bir deniz tüneline sahip olan köprü, 6,7 kilometre uzunluğunda ve ağır nakliye araçlarına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı.  

Dünyanın en uzun deniz köprüsünün önemi nedir?  

Hong Kong - Zhuhai - Macau Köprüsü, Çin anakarasını komşu şehirlerle birleştirip, seyahat süresini 3 saatten yarım saate kadar düşürüyor. Birbirine bağlanan şehirlerde kalkınma projeleri geliştiriyor, turizm ve sanayi faaliyetlerini destekliyor. Böylece ana karadaki bölgelerle komşu şehirler arasındaki ilişkileri güçlendiriyor.  

Arap coğrafyasındaki en uzun deniz köprüsü hangisi?  

Kuveyt’teki Şeyh Câbir el-Ahmed es-Sabah Köprüsü, Arap coğrafyasının en uzun deniz köprüsü. Bu köprü, beş yıllık planlama ve inşaat sürecinin ardından Mayıs 2019'da açıldı. Maliyeti 3 milyar doları aşan köprünün uzunluğu ise 48 kilometre.  

Şeyh Cabir El Ahmed Es-Sabah Köprüsü, ülke ekonomisini geliştirmek ve ülkeyi sadece petrolle sınırlamadan uluslararası bir ticaret merkezine dönüştürmek için yeni bir pencere olması amacıyla inşa edildi. Yaklaşık yüzde 75'i (36 kilometre) su üzerinde olan köprü, eğlence ve turizm sektörüne destek amacıyla inşa edilen iki yapay adanın üzerinden geçiyor. Köprü aynı zamanda seyahat süresinden tasarruf edilebilmesi, Kuveyt ve körfezin kuzey kıyısındaki el-Harir şehri arasındaki ulaşımı iyileştirmesi gibi özellikleriyle de ön plana çıkıyor. 

Popüler Haberler
“Suriye Hafızası” Platformu: Devrimin En Büyük Arşivi

Doha'daki Arap Siyasi Araştırmalar ve Çalışmalar Merkezi'nin gözetiminde oluşturulan "Suriye Dijital Hafızası" platformu, Suriye devriminin başlangıcından itibaren yaşananları kapsayan devasa bir arşivi sunuyor. Altı yıllık bir…

06MANS-WEB-Entegrasyonun-İki-Yüzü-Almanya’daki-Türkler-ve-Türkiye’deki-Suriyeli-Mültecilerin-Topluma-Uyum-Süreçleri--Mohammad-Hasan-Kabir (1).jpg

Türkiye'deki Suriyeli mülteciler ve Almanya'daki Türk göçmenlerin karşılaştıkları benzer zorlukları ve farklılıkları, göçmenlerin yeni toplumlarla nasıl uyum sağladığını, karşılaştıkları ayrımcılık ve entegrasyon zorluklarını Araştırmacı…

IŞİD Afrika’daki Sahel Bölgesi’nde Varlığını Neden Artırıyor

Batılı güçlerin geri çekilmesiyle oluşan güvenlik boşluğu, Sahel'de IŞİD'in artan tehdidini besliyor. Türkiye ise savunma sanayi iş birliği ve teknoloji transferiyle bölgede güçlü bir aktör olma yolunda ilerliyor.

Putin’in Yemin Töreni Sonrası Rus Hükümeti İstifa Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in resmen göreve başlamasının ardından hükümet istifa etti. Başbakan Mihail Mişustin, hükümetin istifasına dair kararnameyi imzaladı.

Amerikan Gençler Neden Daha Filistin Yanlısı?

Batı dünyasında gençler arasında Filistin lehinde artan protestolar ve İsrail'e yönelik sempatinin azalması, politik kimlik, sosyal medya etkisi ve etnik çeşitliliğin belirleyici rol oynadığı bir değişimi gösteriyor.