Türkiye ve Kırgızistan Arasında Kara Yolu Taşımacılığında Yeni Dönem

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Türkiye ve Kırgızistan arasında imzalanan protokol ile uluslararası kara yolu taşımacılığında geçiş belgesi kotaları kaldırılıyor. Bu adım, Orta Koridor'un güçlenmesini ve Asya ile Avrupa arasındaki transit taşımacılığı kolaylaştırıyor.
Anadolu Ajansı
Türkiye ve Kırgızistan Arasında Kara Yolu Taşımacılığında Yeni Dönem
26 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ve Kırgızistan arasında imzalanan protokolle, iki ülke arasında 1 Mayıs'tan itibaren uluslararası kara yolu taşımacılığında ikili ve transit taşımalarda geçiş belgesi kotalarının kaldırılacağını bildirdi.

Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı'nda alınan kararlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Toplantıda, iki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında işbirliğini güçlendirecek kararlar alındığını belirten Uraloğlu, "Türk devletleri ile yapılan işbirliği bizim için çok kıymetli. Ülkemizin coğrafi konumunun stratejik önemini biliyoruz, attığımız her adımda ülkemizin ekonomisini ve ticaretini geliştirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, toplantı sonunda imzalanan protokole işaret ederek, "İmzalanan protokolle, iki ülke arasında 1 Mayıs'tan itibaren uluslararası kara yolu taşımacılığında ikili ve transit taşımalarda geçiş belgesi kotalarının kaldırılması ve serbestleştirilmesi kararlaştırıldı. Heyetlerimiz ayrıca Türk ve Kırgız plakalı taşıtlardan da karşılıklı geçiş ücreti alınmayacağını teyit etti" değerlendirmesinde bulundu.

Serbestleşme ile Orta Koridor güçlenecek

Serbestleştirmenin, sektörün bu ülkeye ve Kırgızistan üzerinden diğer ülkelere gerçekleştireceği taşımaları kolaylaştıracağına dikkati çeken Uraloğlu, Orta Koridor'un transit konumunun güçleneceğini, ihraç ürünleri ve transit yüklerinin Asya ile Avrupa arasında daha kolay taşınabileceğini ifade etti.

Bu arada, söz konusu protokol, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar ile Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Irısbek Bariyev tarafından imzalandı.

Popüler Haberler
“Suriye Hafızası” Platformu: Devrimin En Büyük Arşivi

Doha'daki Arap Siyasi Araştırmalar ve Çalışmalar Merkezi'nin gözetiminde oluşturulan "Suriye Dijital Hafızası" platformu, Suriye devriminin başlangıcından itibaren yaşananları kapsayan devasa bir arşivi sunuyor. Altı yıllık bir…

06MANS-WEB-Entegrasyonun-İki-Yüzü-Almanya’daki-Türkler-ve-Türkiye’deki-Suriyeli-Mültecilerin-Topluma-Uyum-Süreçleri--Mohammad-Hasan-Kabir (1).jpg

Türkiye'deki Suriyeli mülteciler ve Almanya'daki Türk göçmenlerin karşılaştıkları benzer zorlukları ve farklılıkları, göçmenlerin yeni toplumlarla nasıl uyum sağladığını, karşılaştıkları ayrımcılık ve entegrasyon zorluklarını Araştırmacı…

IŞİD Afrika’daki Sahel Bölgesi’nde Varlığını Neden Artırıyor

Batılı güçlerin geri çekilmesiyle oluşan güvenlik boşluğu, Sahel'de IŞİD'in artan tehdidini besliyor. Türkiye ise savunma sanayi iş birliği ve teknoloji transferiyle bölgede güçlü bir aktör olma yolunda ilerliyor.

Amerikan Gençler Neden Daha Filistin Yanlısı?

Batı dünyasında gençler arasında Filistin lehinde artan protestolar ve İsrail'e yönelik sempatinin azalması, politik kimlik, sosyal medya etkisi ve etnik çeşitliliğin belirleyici rol oynadığı bir değişimi gösteriyor.

Türkiye-Kuveyt-İlişkilerindeki-Stratejik-Dönüşüm--Derinleşen-İş-Birliği-ve-Ortaklık-Fırsatları.jpg

Türkiye-Kuveyt ilişkileri, stratejik ortaklık yolunda güç birliği yapıyor. Güvenlik, ekonomi ve siyaset alanlardaki iş birliği ve bölgesel istikrara sağladığı katkıları Akademisyen Mehmet Rakipoğlu Fokus+ için kaleme aldı.