TRT İspanyolca Yayın Hayatına Başlıyor

TRT, İstanbul’da düzenlediği TRT-İspanyolca Konuşulan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi’nde, İspanyolca konuşulan 18 ülkeden gelen medya temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla yeni dijital haber platformunu tanıtacak. Zirve, uluslararası gazetecilik çalıştayları ve Türkiye ile İspanyolca konuşulan ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik panelleri de içerecek.
Anadolu Ajansı
TRT İspanyolca Yayın Hayatına Başlıyor
26 Nisan 2024

TRT tarafından düzenlenen "TRT-İspanyolca Konuşulan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi" kapsamında yarın TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtımı yapılacak. 

TRT'den yapılan açıklamaya göre, küresel medya faaliyetleriyle sınırları aşan kurum, uluslararası dijital haber platformlarına bir yenisini daha ekliyor.

Türkiye'nin sesini küresel çapta duyurmak amacıyla çalışmalarını sürdüren TRT geçtiğimiz gün, Hilton Bosphorus İstanbul'da "TRT-İspanyolca Konuşulan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi" düzenledi. 

Zirve kapsamında bugün, TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtımı da yapılacak.

İspanyolca konuşulan 18 ülkeden katılım

Zirveye, İspanya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Peru, Venezuela, Guatemala, Ekvator ve Bolivya'nın da aralarında bulunduğu İspanyolca konuşulan 18 ülkedeki medya kurumlarından 17 genel müdür, 21 gazeteci, 16 yönetici ve Türkiye'de öğrenim gören Latin Amerikalı ve İspanyol 40 öğrenci katılacak.

Zirvede gazetecilere yönelik "Uluslararası Gazetecilik" konulu çalıştay da düzenlenecek. 

Tanıtımın ardından "Diziler Aracılığıyla Karşılıklı Anlayışın Güçlendirilmesi: Türkiye ve İspanyolca Konuşulan Ülkeler", "Kamu Hizmeti Yayıncılığı Bakış Açısından Türkiye-İspanyolca Konuşulan Ülkeler İlişkileri: Ortak Bir Vizyon ve Gelecekteki Muhtemel Zorluklar" ile "Küresel Haber Akışının Değişen Yüzü: Küresel Anlayış ve Eşitlik İçin İspanyolca Konuşulan Ülkelerin Sesini Duyurmak" konulu paneller gerçekleştirilecek.

Popüler Haberler
“Suriye Hafızası” Platformu: Devrimin En Büyük Arşivi

Doha'daki Arap Siyasi Araştırmalar ve Çalışmalar Merkezi'nin gözetiminde oluşturulan "Suriye Dijital Hafızası" platformu, Suriye devriminin başlangıcından itibaren yaşananları kapsayan devasa bir arşivi sunuyor. Altı yıllık bir…

06MANS-WEB-Entegrasyonun-İki-Yüzü-Almanya’daki-Türkler-ve-Türkiye’deki-Suriyeli-Mültecilerin-Topluma-Uyum-Süreçleri--Mohammad-Hasan-Kabir (1).jpg

Türkiye'deki Suriyeli mülteciler ve Almanya'daki Türk göçmenlerin karşılaştıkları benzer zorlukları ve farklılıkları, göçmenlerin yeni toplumlarla nasıl uyum sağladığını, karşılaştıkları ayrımcılık ve entegrasyon zorluklarını Araştırmacı…

IŞİD Afrika’daki Sahel Bölgesi’nde Varlığını Neden Artırıyor

Batılı güçlerin geri çekilmesiyle oluşan güvenlik boşluğu, Sahel'de IŞİD'in artan tehdidini besliyor. Türkiye ise savunma sanayi iş birliği ve teknoloji transferiyle bölgede güçlü bir aktör olma yolunda ilerliyor.

Amerikan Gençler Neden Daha Filistin Yanlısı?

Batı dünyasında gençler arasında Filistin lehinde artan protestolar ve İsrail'e yönelik sempatinin azalması, politik kimlik, sosyal medya etkisi ve etnik çeşitliliğin belirleyici rol oynadığı bir değişimi gösteriyor.

Türkiye-Kuveyt-İlişkilerindeki-Stratejik-Dönüşüm--Derinleşen-İş-Birliği-ve-Ortaklık-Fırsatları.jpg

Türkiye-Kuveyt ilişkileri, stratejik ortaklık yolunda güç birliği yapıyor. Güvenlik, ekonomi ve siyaset alanlardaki iş birliği ve bölgesel istikrara sağladığı katkıları Akademisyen Mehmet Rakipoğlu Fokus+ için kaleme aldı.