İsveç, NATO Sürecini Tamamlayarak Letonya'ya Asker Göndermeye Hazırlanıyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı'na entegrasyonunu bugün tamamladığını ve gelecek yılın başlarında Letonya'daki NATO taburuna askeri birlik göndereceklerini bildirdi.
Anadolu Ajansı
İsveç, NATO Sürecini Tamamlayarak Letonya'ya Asker Göndermeye Hazırlanıyor
26 Nisan 2024

Kristersson, yaptığı basın toplantısında, İsveç Genelkurmay Başkanlığı ile NATO'nun ortak bir deklarasyona imza attığını belirterek, İsveç'in 2022'de NATO üyeliği için başlattığı sürecin tamamladığını kaydetti.

İsveç Başbakanı Kristersson, "Gelecek yıl başında hükümet, Letonya'daki Kanada liderliğindeki NATO tugayına asker gönderme kararı almıştır. Askeri birlikte 400 ila 500 personelin yanı sıra paletli zırhlı muharebe aracı CV 90 ve Leopard tankları da bulunacak." ifadelerini kullandı.

Popüler Haberler
06HC_WEB_-_7_Soruda_Türkiye’nin_Uluslararası_Adalet_Divanı’ndaki_Soykırım_Davasına_Katılımı-_Deniz_Baran.jpg

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı Soykırım Davası'na katılarak uluslararası hukuk sahnesinde daha belirgin bir rol almaya hazırlanıyor. Bu katılımın Türkiye'nin hukuki pozisyonuna ve…

Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez: “İki Ülke Birbirinin Zor Zamanlarında Gerçek Bir Dayanışma Örneği Gösterdi”

İki ülke arasındaki bağları pekiştirmek üzere Kuveyt Emiri Şeyh Meşal Türkiye'yi ziyaret ediyor. Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik ve kültürel bağların uzun vadeli etkilerini Fokus+’a anlattı.

Yemenliler ve Cumhuriyetin Hikayesi 

Yemen'de cumhuriyetin ilanı, yüzyıllarca süren baskı ve geri kalmışlığa son vererek ülkenin yeniden doğuşunu simgeler. Bu süreç, toplumsal ve kültürel uyanışa öncülük ederken, cehalet ve eski baskıcı yapılarla mücadelede bir özgürlük feneri olmuştur…

Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'ndaki Davaya Müdahil Olmasının Etkileri

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan davaya müdahil olarak, Gazze'de soykırım suçlarının son bulması için uluslararası arenada adım attı. İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesi ve bu tarihi kararın etkilerini Doç. Dr.…

Toplu Mezarlar: İsrail’in Gazze’ye Karşı İşlediği Suçların Tanığı 

İsrail'in Gazze'de yüzlerce sivilin yaşamını yitirdiği saldırılarına dair ortaya çıkan toplu mezarlar, uluslararası toplumda infial yaratırken, insan hakları örgütleri ve yetkililer hesap verme çağrısında bulunuyor.