Hindistan'da Oy Verme İşlemi, Genel Seçimlerin 2'nci Aşamasında Başladı

Hindistan'da yaklaşık 6 hafta sürecek 7 aşamalı genel seçimler kapsamında seçmenler, parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi için 13 eyalette 88 üyeyi belirlemek üzere 2'nci aşamada oy kullanmaya başladı.
Anadolu Ajansı
Hindistan'da Oy Verme İşlemi, Genel Seçimlerin 2'nci Aşamasında Başladı
26 Nisan 2024

India Today'in haberine göre, Hindistan'da milyonlarca kişi, genel seçimlerin 2'nci aşamasında Kerala ve Pradesh'in de aralarında bulunduğu 13 eyalette sandık başına gitti.

88 meclis üyesinin belirleneceği seçimin bu aşamasında adayların arasında muhalif lider Rahul Gandi ve iktidardaki milliyetçi Bharatiya Janata Partisinin (BJP) liderlerinden eski oyuncu ve film yapımcısı Hema Malini gibi üst düzey isimler de bulunuyor.

Bahujan Samaj Partisinden (BSP) 74, BJP'den 69 ve ana muhalefetteki Kongre Partisinden 68 adayın yer aldığı seçimin 2'nci aşamasında toplam 1210 aday yarışıyor.

seçim

Hindistan genel seçimleri

Hindistan'da 19 Nisan'da başlayıp 1 Haziran'a kadar sürecek seçimler kapsamında yaklaşık 968 milyon seçmen, federal parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanacak.

Son seçimlerden galip çıkan Modi, başında olduğu Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğinde kurulan "Ulusal Demokratik İttifakı (NDA)" ile birçok muhalefet partisinin "Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA)" adı altında toplandığı geniş koalisyona karşı yarışıyor.

Seçmenler, ülkedeki 28 eyalet ile "Birlik Toprakları" adı verilen 8 özel yönetim bölgesini kapsayan genel seçimler çerçevesinde 19, 26 Nisan'da, 7, 13, 20, 25 Mayıs'ta ve son olarak 1 Haziran'da oy kullanacak.

Seçim sonuçları, 4 Haziran'da açıklanacak.

Popüler Haberler
Arap Dünyası Hayvan Çalışmaları İçin Bir Başlangıç: Cahiliye Şiirlerinde Hayvanlar 

Arap Cahiliye dönemi şiirlerinde; insan ve hayvan arasındaki ilişkileri ve çöl yaşamının zorluklarını anlatan eserleri Araştırmacı Ayşenur Bulut, Fokus+ için inceledi.

06HC_WEB_-_7_Soruda_Türkiye’nin_Uluslararası_Adalet_Divanı’ndaki_Soykırım_Davasına_Katılımı-_Deniz_Baran.jpg

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı Soykırım Davası'na katılarak uluslararası hukuk sahnesinde daha belirgin bir rol almaya hazırlanıyor. Bu katılımın Türkiye'nin hukuki pozisyonuna ve…

Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez: “İki Ülke Birbirinin Zor Zamanlarında Gerçek Bir Dayanışma Örneği Gösterdi”

İki ülke arasındaki bağları pekiştirmek üzere Kuveyt Emiri Şeyh Meşal Türkiye'yi ziyaret ediyor. Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik ve kültürel bağların uzun vadeli etkilerini Fokus+’a anlattı.

Yemenliler ve Cumhuriyetin Hikayesi 

Yemen'de cumhuriyetin ilanı, yüzyıllarca süren baskı ve geri kalmışlığa son vererek ülkenin yeniden doğuşunu simgeler. Bu süreç, toplumsal ve kültürel uyanışa öncülük ederken, cehalet ve eski baskıcı yapılarla mücadelede bir özgürlük feneri olmuştur…

Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'ndaki Davaya Müdahil Olmasının Etkileri

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan davaya müdahil olarak, Gazze'de soykırım suçlarının son bulması için uluslararası arenada adım attı. İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesi ve bu tarihi kararın etkilerini Doç. Dr.…