Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar’a Gidiyor

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Bakan Hakan Fidan'ın 17 Nisan 2024 tarihinde Katar'a yapacağı resmi ziyareti duyurdu.
Fokus+
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar’a Gidiyor
16 Nisan 2024

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 17 Nisan 2024 tarihinde Katar’a yapacağı resmi ziyareti duyurdu. 

Belgede yer alan bilgilere göre, Bakan Fidan ziyaret kapsamında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek. 

Görüşmede, Türkiye ve Katar arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, Filistin’deki son durum ve diğer bölgesel gelişmeler ele alınacak.

Türkiye-Katar arasındaki ilişkiler güçleniyor 

Türkiye ve Katar arasındaki ilişkiler, son yıllarda giderek güçleniyor. İki ülke arasındaki stratejik iş birliği ve ekonomik bağlar, bölgesel istikrar ve kalkınma için önemli bir temel oluşturuyor. 

Bu ziyaret, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha da pekiştirilmesine katkı sağlayacak ve ortak çıkarlar doğrultusunda iş birliğinin artırılmasına yönelik adımların atılmasına olanak tanıyacak.

Popüler Haberler
Kuveyt'in Turistik Cazibe Merkezi Üçüz Kuleler

Seyir küreleriyle süslenmiş benzersiz tasarıma sahip üçüz kuleler günümüzde Kuveyt'in simgeleri arasında yer alıyor.

Umman'ın Tarihine Tanıklık El Alem Sarayı'nın 200 Yıllık Hikayesi

Umman'ın başkenti Muskat'taki El Alem Sarayı, ülkenin tarihine şahitlik eden, kentin en önemli sembollerinden sayılıyor ve 200 yılı aşkın bir tarihi olan saray Sultan Kabus'un önemli misafirlerini ağırlıyor.

BM Gazze'de Kara Sınırlarının Açılmaması İnsani Felaketi Sürdürüyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ne kara sınırlarının açılmaması ve bölgeye güvenli ulaşımın sağlanmamasının, insani felaketin sürmesine…

Mirbat Geçmişin İzlerini Taşıyan Şehir

Umman Denizi'ne uzanan Mirbat şehrinde, geçmişte antik pazarda alışveriş için çevre ülkelerden gelen tüccarları ağırlayan limanın yanı sıra bölgeyi olası tehlikelerden korumak için inşa edilen tarihi kale ziyaretçilerini karşılıyor.

İsrail'in Gazze Katliamı Hedefleri ve Olası Sonuçları

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının temel hedefleri, Hamas'ı ortadan kaldırmak, rehineleri kurtarmak ve bölgeyi işgal etmektir. Uzun süredir devam eden bu çatışmanın, barış süreci için gerçekçi ihtimallerini ve zorlu seçenekleri Dr. Ayhan…