TİKA'dan Moğolistan’daki Uluslararası UNESCO Enstitüsüne Laboratuvar Desteği

Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü bünyesinde faaliyet gösteren "Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsü"ne biyoarkeolojik laboratuvar kurdu.
Anadolu Ajansı
TİKA'dan Moğolistan’daki Uluslararası UNESCO Enstitüsüne Laboratuvar Desteği
27 Nisan 2024

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezi Moğolistan’da olan Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsü’ne biyoarkeolojik laboratuvar kurularak, malzeme ve ekipman desteği sağlandı.

TİKA'nın desteğiyle enstitünün biyoarkeolojik laboratuvar odası onarılarak, laboratuvar kütüphanesine kitap rafları, toplantı masaları, akıllı tahtanın yanı sıra osteometrik tablo, yayma kumpas, kayar kaliper, mandibulometre gibi laboratuvar ekipmanları temin edildi.

Laboratuvar bünyesinde sosyo-antropoloji alanında araştırmaların yapılması için uygun ortam oluşturuldu.

Enstitü Başkanı Mönhtuul Çuluunbaatar da TİKA tarafından sağlanan desteğe yönelik, "Enstitümüzce, üye ülkeler Endonezya, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’ye ayrı ayrı destek taleplerimiz iletilmişti. Türkiye’nin resmi kuruluşu TİKA bize destek verdi. Enstitümüzün faaliyetlerine büyük destekte bulunan Türkiye’ye, Türk halkına ve TİKA’ya teşekkür ederim." dedi.

Popüler Haberler
Mahallede Direnmek  

Mahalle kültürü ve modernleşme arasındaki ilişkiyi ele alan Yazar Ali Ayçil, Turgut Cansever'in mimari perspektifini ve Edgar Morin'in pandemi sonrası toplumsal dönüşüm önerilerini Fokus+ için değerlendirdi.

Ptolemaioslar: Mısır’ın Avrupalı Firavunları 

Büyük İskender'in ardından yükselen Ptolemaios Hanedanı, Mısır'ı yönetirken Yunan kültürünü ve gücünü zirveye taşıdı. İskenderiye Kütüphanesi ve İskenderiye Feneri gibi eserlerle antik dünyanın kayıp hazinesini oluşturan hanedanın trajik sonu,…

Gazze, Filistin ve Ertesi Gün 

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları ve ardından geliştirilen "ertesi gün" planları küresel anlamda etkiler yaratmaktadır. Batı'nın eski sömürgeci yaklaşımlarıyla yeniden şekillenen politikalarını ve Filistin'in geleceğini…

Türkiye'ye Yönelen Uluslararası Yatırımcıların İlgisi Artmaya Devam Ediyor

Ekonomi yönetimince atılan adımlar ve Orta Vadeli Program hedeflerine olan bağlılığın devam etmesiyle Türkiye ekonomisine ilişkin belirsizlikler azalırken, Türk lirası varlıklara olan ilgi de artıyor.

Körfez Ülkeleri Arasında “Petrol Sonrası Gelecek” Konusunda Rekabet Artıyor 

Körfez ülkelerinin petrol sonrası döneme odaklanarak ekonomik ve diplomatik rekabeti artırması dikkat çekiyor. Katar, Suudi Arabistan ve BAE gibi ülkeler, stratejik projeler ve yatırımlar aracılığıyla küresel sahnede etkilerini genişletmeye çalışıyor.…