İsrail Ordusu: Gazze'deki Yüzer İskele İnşaatı ABD Tarafından Sürdürülüyor

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Gazze'deki yüzer iskele inşaatı devam ediyor. Proje, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve limanlarla bağlantının güçlendirilmesini amaçlıyor.
Anadolu Ajansı
İsrail Ordusu: Gazze'deki Yüzer İskele İnşaatı ABD Tarafından Sürdürülüyor
28 Nisan 2024

İsrail ordusu, ABD'nin Gazze kıyısında yüzer iskele inşaatına devam ettiğini belirtti.

Ordunun X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yüzer iskele inşaatıyla ilgili bilgi paylaşıldı.

Açıklamada, ABD'nin, insani yardımların taşınacağı ve Gazze'deki limanlarla bağlantısı olacak yüzer iskelenin inşaatına devam ettiği bildirildi.

Söz konusu yüzer iskelenin yüzölçümünün yaklaşık 281 dönüm olacağı ve Gazze'ye büyük miktarda mal girişi için tasarlandığı kaydedildi.

Sosyal medya hesabında, inşaat faaliyetlerine ilişkin video da paylaşıldı.

Yüzer iskele projesinde faaliyet gösterecek ABD donanmasına ait bir geminin, cuma günü Gazze Şeridi açıklarına demir attığı belirtilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Mart'ta ordusunu, Gazze'ye yardımların girişi için sahile geçici iskele inşa etmek üzere görevlendirdiğini duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag, 24 Nisan'da New York'taki BM binasında gazetecilere yaptığı açıklamada Gazze'ye deniz koridoruyla yardımın kara yolundan yardımın yerine geçemeyeceğini ancak ilave destek sağlayabileceğini ifade etmişti.

Popüler Haberler
Stonehenge Muamması 

2019'da Nature Ecology and Evolution dergisinde yayınlanan bir araştırma, bu eski yapıtın kökenlerine ve inşa eden toplulukların DNA bağlantılarına ışık tutuyor. Anadolu'dan İberya üzerinden Britanya'ya uzanan bu tarihî yolculuk,…

Lübnan Şiilerinin Karizmatik Din Adamı Lideri: Hasan Nasrallah

Orta Doğu araştırmacısı Mehmet Akif Koç, Lübnan Şiilerinin siyasi ve dini lideri Hasan Nasrallah’ın, İran ve Suriye’nin askeri ve stratejik yardımlarıyla Orta Doğu’da önemli bir aktöre dönüşme sürecini Fokus+ için araştırdı.

Kuveyt’te Yaşanan Anayasal Kriz Ne Anlama Geliyor

Kuveyt'teki anayasal kriz, Emir'in meclisi feshetmesi ve anayasal hükümleri askıya almasıyla doruğa çıktı. Ülkede siyasi istikrarsızlık ve belirsizlik endişelerini arttıran bu durumu Dr. A. Musab Şahin, Fokus+ için kaleme aldı.

Mahallede Direnmek  

Mahalle kültürü ve modernleşme arasındaki ilişkiyi ele alan Yazar Ali Ayçil, Turgut Cansever'in mimari perspektifini ve Edgar Morin'in pandemi sonrası toplumsal dönüşüm önerilerini Fokus+ için değerlendirdi.

Ptolemaioslar: Mısır’ın Avrupalı Firavunları 

Büyük İskender'in ardından yükselen Ptolemaios Hanedanı, Mısır'ı yönetirken Yunan kültürünü ve gücünü zirveye taşıdı. İskenderiye Kütüphanesi ve İskenderiye Feneri gibi eserlerle antik dünyanın kayıp hazinesini oluşturan hanedanın trajik sonu,…