ABD’de Filistin'e Destek Gösterilerinde Binlerce Öğrenci Gözaltına Alındı

ABD genelinde üniversitelerde düzenlenen Filistin'e destek gösterileri devam ediyor. Fox News'un verilerine göre, 18 Nisan'dan bu yana yaklaşık 2.500 kişi gözaltına alındı.
Anadolu Ajansı
ABD’de Filistin'e Destek Gösterilerinde Binlerce Öğrenci Gözaltına Alındı
6 Mayıs 2024

ABD genelinde üniversitelerde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerinde, yaklaşık 2 bin500 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Fox News, 18 Nisan'dan bu yana kampüslerdeki gösterilerde gözaltına alınanların sayısının yaklaşık 2 bin500 olduğunu duyurdu.

ABD'de üniversitelerde gelecek hafta yapılması planlanan mezuniyet törenlerine rağmen Filistin'e destek gösterilerinin devam etmesi bekleniyor.

Ülke genelinde hafta sonu da müdahalelere rağmen gösteriler sürdü.

Öğrenciler arasında gerginlik çıktı 

Chicago kentindeki DePaul Üniversitesi'nde dün Filistin'e destek veren öğrenciler ile karşıt görüşlü protestocular arasında gerginlik çıktı.

Charlottesville kentinde bulunan Virginia Üniversitesi'nde cumartesi günü düzenlenen gösteride 25 Filistin destekçisi gözaltına alındı.

Güney California Üniversitesi'nde (USC) ise dün Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) polisi, Filistin'e destek veren öğrencileri uzaklaştırarak kampüsteki Gazze Dayanışma Kampı'nı kaldırmıştı.

Popüler Haberler
BM Gazze'de Kara Sınırlarının Açılmaması İnsani Felaketi Sürdürüyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ne kara sınırlarının açılmaması ve bölgeye güvenli ulaşımın sağlanmamasının, insani felaketin sürmesine…

Mirbat Geçmişin İzlerini Taşıyan Şehir

Umman Denizi'ne uzanan Mirbat şehrinde, geçmişte antik pazarda alışveriş için çevre ülkelerden gelen tüccarları ağırlayan limanın yanı sıra bölgeyi olası tehlikelerden korumak için inşa edilen tarihi kale ziyaretçilerini karşılıyor.

İsrail'in Gazze Katliamı Hedefleri ve Olası Sonuçları

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının temel hedefleri, Hamas'ı ortadan kaldırmak, rehineleri kurtarmak ve bölgeyi işgal etmektir. Uzun süredir devam eden bu çatışmanın, barış süreci için gerçekçi ihtimallerini ve zorlu seçenekleri Dr. Ayhan…

Türkiye'nin İlk Takım Uyduları Fırlatılmak Üzere ABD'ye Gönderildi

Nesnelerin interneti haberleşmesi hizmeti verecek, birçok sektör açısından haberleşme olanaklarını artıracak Connecta IoT Network takım uydu projesini ilk 4 uyduluk partisi fırlatma için ABD'ye doğru yola çıktı.

Kuveyt ile Türkiye Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı Ticari İşbirliğini Artıracak

Ticaret Bakanlığı ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Otoritesince bu ay içinde imzalanan serbest bölgeler alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ivmelenmesi öngörülüyor.