ABD ve Çin, Yapay Zekâ Güvenliği ve Risklerini Ele Alan Görüşme Gerçekleştirdi

ABD ve Çinli yetkililer yapay zekâ teknolojilerinin güvenliği ve riskleri ele almak üzere başlattığı diyalog mekanizmasının ilk toplantısını düzenledi.
Anadolu Ajansı
ABD ve Çin, Yapay Zekâ Güvenliği ve Risklerini Ele Alan Görüşme Gerçekleştirdi
15 Mayıs 2024

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çin-ABD Hükümetler Arası Yapay Zekâ Diyaloğu toplantısı, dün İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

Toplantıya ABD tarafında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Çin tarafında ise Dışişleri Bakanlığı ile Ulusal Reform ve Kalkınma Komisyonu yetkilileri katıldı.

Tarafların, "yapay zekanın yarattığı teknolojik riskler, küresel yönetimi ve diğer konularda görüş alışverişinde bulunduğu" belirtildi.

San Francisco

ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kasım 2023'te ABD'nin San Francisco kentinde yaptıkları görüşmede iki ülkenin yapay zekâ alanında ortak çalışma grubu oluşturması konusunda mutabakata varmıştı.

Taraflar, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın geçen ay Pekin'e yaptığı ziyarette bu konuda hükümetler arası diyalog toplantısı yapılmasında anlaşmıştı.

"ABD'nin teknoloji koruma politikaları müzakereye açık değil"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden bir yetkili, ABD basınına yaptığı açıklamada, toplantıda "yapay zekâ güvenliği ve risklerinin ele alınacağını", "gelişmiş sistemlere odaklanacağını" kaydetti.

ABD'li yetkili, toplantıda taraflarının yapay zekâ teknolojilerinin doğurabileceği teknolojik risklere dair "ilk fikirlerini" dile getireceğini ancak ortak bir taahhüt veya somut eylemde uzlaşılmasının beklenmediğini aktardı.

Görüşmelerin herhangi bir teknik ortaklığı veya ileri araştırmalarda iş birliğini hedeflemediğini vurgulayan yetkili, "ABD'nin teknoloji koruma politikaları müzakereye açık değil" ifadesini kullandı.

Popüler Haberler
ABD Ukrayna'daki Zafiyetini Güney Kafkasya'yı Kullanarak Örtmek İstiyor

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yakın dönemde Güney Kafkasya'ya artan ilgisini ve küresel dengeleri etkilemek için Ermenistan'a verdikleri vaatleri değerlendirdi.

Üçüncü Yılına Giren Mısır Ulusal Diyaloğu’nda Somut Bir Sonuç Elde Edildi Mi 

6 Temmuz'da yeniden başlayan Mısır Ulusal Diyaloğu, siyasi alanda geniş kapsamlı işbirliği ve reformlar hedefliyor. Ancak, gözlemciler yeni hükümetin mevcut sorunları çözmede yetersiz kalabileceğine dikkat çekiyor. Muhaliflerin beklentisi yüksek…

Husiler Çoğu İran Yapımı Olan Füze ve Silahları Nasıl Elde Etti 

Yemen'deki Husiler, Kızıldeniz ve Babu’l Mendeb bölgesinde balistik füze saldırıları düzenleyerek askeri güçlerini ortaya koyuyor. İran'ın doğrudan desteğiyle güçlenen Husiler, bölgedeki güvenlik ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor.

Ursula Von Der Leyen'in Jeopolitik AB Planı

Avrupa Komisyonu başkanlığına yeniden seçilen Ursula von der Leyen, ikinci döneminde de "Yeşil Anlaşma", "Dijital Avrupa", "İşlek Ekonomi", "Birleşik Avrupa", "Avrupa Tarzı Yaşam" ve "Avrupa…

Türkiye'nin Yeni Yüzer Üretim Tesisi 2026'da Karadeniz'de Üretime Başlayacak

Türkiye'nin enerji filosuna katılacak yeni yüzer üretim, depolama ve tahliye platformu (FPSO), 2026 yılında Karadeniz'de üretime başlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, platformun Singapur'dan yola çıkacağını ve…