Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir Güç Kalbimizden Kudüs Sevgisini Sökemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu’nun 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, platformun Filistin davasına olan küresel desteğin artmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Erdoğan, 9 yıl önce 34 ülkeden 157 üye ile başlayan girişimin bugün 2 bin üyeye ulaştığını ve Kudüs’ün tarihi ve kutsal değerlerine yönelik tacizlerin arttığı bir dönemde, platformun Filistin davasının sesi ve nefesi olduğunu belirtti.
Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir Güç Kalbimizden Kudüs Sevgisini Sökemez
26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun kuruluşundan bu yana geçen sürede önemli bir boşluğu doldurduğunu memnuniyetle müşahede ettiklerini belirterek, "Türkiye-Filistin Dostluk Grubu himayelerinde 34 ülkeden 157 üye ile 9 yıl evvel başlayan girişim bugün 2 bin üyeye ulaştı. Platform faaliyetleriyle, toplantı ve konferanslarıyla, farklı alanlardaki çalışmalarıyla Filistin davasının küresel ölçekte sesi ve nefesi oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçelievler'de bir otelde gerçekleştirilen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda yaptığı konuşmada, katılımcıları selamlarken, kalbi Kudüs ve Filistin için atan parlamenterleri ülkede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Katılımcılara, "Medeniyet, tarih ve kültür şehri güzel İstanbul'umuza hepiniz hoş geldiniz" diyen Erdoğan, konferansın hayırlara vesile olmasını diledi.

Afrika'dan Asya'ya, Amerika'dan Avrupa'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki bütün Kudüs sevdalılarına selamlarını ve sevgilerini ileten Erdoğan, "Sizlerin şahsında Filistin davasını kendi meselesi görüp destek veren, Kudüs'e ve Filistin'e sahip çıkan tüm parlamenterlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, 3 gün sürecek konferansta gerçekleştirilecek istişarelerin, temas ve ziyaretlerin başarılı geçmesini temenni ederek, şöyle konuştu:

"Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun kuruluşundan bu yana geçen sürede önemli bir boşluğu doldurduğunu memnuniyetle müşahede ettik. Türkiye-Filistin Dostluk Grubu himayelerinde 34 ülkeden 157 üye ile 9 yıl evvel başlayan girişim bugün 2 bin üyeye ulaştı. Platform faaliyetleriyle, toplantı ve konferanslarıyla, farklı alanlardaki çalışmalarıyla Filistin davasının küresel ölçekte sesi ve nefesi oldu. Birleşmiş Milletler kararlarına, prensiplerine, uluslararası normlara uygun olarak Kudüs ve Filistin'e hizmet eden siz kardeşlerimi tebrik ediyorum." 

"Hiçbir güç kalbimizden Kudüs sevgisini sökemez"

Müslüman olmanın, Müslümanca yaşamanın, hakkı, hukuku ve adaleti cesaretle savunmanın zor olduğu günlerden geçildiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilhassa ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine, tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik tacizler giderek artıyor. İşgalci İsrail tarafından Kudüs'ün kadim kimliği adım adım yok ediliyor. Kandan ve gözyaşından beslenen haçlı zihniyetinin tekrar hortlatılmak istendiğini görüyoruz. Haçlı seferleriyle yakılıp yıkılan Kudüs'ü tekrar ayağa kaldıran ve dört asır boyunca bir esenlik diyarı haline dönüştüren ecdadın torunları olarak Filistin'de yaşanan menfi, müspet her gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Resulü Ekrem Efendimizin aleyhissalatu vesselam, şu tavsiyesi Kudüs davasında ecdadımız gibi bizim de rehberimizdir; 'Beytü'l-Makdis'e gidin ve orada namaz kılın. Şayet oraya gidemez ve orada namaz kılamazsanız oranın kandillerini aydınlatacak yağ gönderin.' Evet, Mescid-i Aksa bizim sadece ilk kıblemiz değildir. Aynı zamanda Hazreti Nebi'nin ve ondan önce gelen peygamberlerin de bize emanetidir. Kudüs-ü Şerif'in her köşesinde bu kutlu beldeye 400 yıl boyunca büyük sevda ile hizmet etmiş kahraman ecdadımın izi, eseri ve mührü vardır. Kimse bu izleri silemez, hiçbir güç kalbimizden Kudüs sevgisini sökemez."

Popüler Haberler
Arap Dünyası Hayvan Çalışmaları İçin Bir Başlangıç: Cahiliye Şiirlerinde Hayvanlar 

Arap Cahiliye dönemi şiirlerinde; insan ve hayvan arasındaki ilişkileri ve çöl yaşamının zorluklarını anlatan eserleri Araştırmacı Ayşenur Bulut, Fokus+ için inceledi.

06HC_WEB_-_7_Soruda_Türkiye’nin_Uluslararası_Adalet_Divanı’ndaki_Soykırım_Davasına_Katılımı-_Deniz_Baran.jpg

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı Soykırım Davası'na katılarak uluslararası hukuk sahnesinde daha belirgin bir rol almaya hazırlanıyor. Bu katılımın Türkiye'nin hukuki pozisyonuna ve…

Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez: “İki Ülke Birbirinin Zor Zamanlarında Gerçek Bir Dayanışma Örneği Gösterdi”

İki ülke arasındaki bağları pekiştirmek üzere Kuveyt Emiri Şeyh Meşal Türkiye'yi ziyaret ediyor. Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik ve kültürel bağların uzun vadeli etkilerini Fokus+’a anlattı.

Yemenliler ve Cumhuriyetin Hikayesi 

Yemen'de cumhuriyetin ilanı, yüzyıllarca süren baskı ve geri kalmışlığa son vererek ülkenin yeniden doğuşunu simgeler. Bu süreç, toplumsal ve kültürel uyanışa öncülük ederken, cehalet ve eski baskıcı yapılarla mücadelede bir özgürlük feneri olmuştur…

Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'ndaki Davaya Müdahil Olmasının Etkileri

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan davaya müdahil olarak, Gazze'de soykırım suçlarının son bulması için uluslararası arenada adım attı. İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesi ve bu tarihi kararın etkilerini Doç. Dr.…